Çocuk Bakıcısı Çocuklarla Vakit Geçiren Değil, Eğitim Veren Kişidir

oyun-terapisi-nedir

Her aile, çocuklarının sağlıklı büyümesinin yanında, özellikle öğrenme konusunda algıları açık ve bilgiye aç oldukları 0-3 yaş aralığında temel eğitimlerinin de sağlıklı olarak verilmesi büyük önem taşımaktadır. Çalışan anne babaların, aile büyüklerinden aldıkları destekle çocuklarını büyütme isteği, ilk bakışta saygı duyulacak bir özveri olarak tanımlansa da, aslında temel eğitimde kaybedilen zaman dikkate alındığında ileri yaşlarda pek çok sorunun da beraberinde gelmesine neden olacaktır. Çocuğunuzun, ev içinde oyuncaklarıyla oynarken yanında bir aile büyüğünüzün olması, onunla oynaması, yemek yedirmesi, belli saatlerde uykuya yatırması ilk beklentiler olmasına rağmen yeterli değildir. Özellikle küçük yaştaki bebeklerin öğrenmeye aç oldukları ve her türlü bilgiyi aldıkları akıldan çıkartılmamalıdır. Çocuklara her yaş gurubunda, farklı eğitim ve bakım hizmeti veren profesyonel çocuk bakıcısı ile çalışmak, özellikle çalışan anneler için son derece önemli bir konu.

Anne ve babaların yanı sıra, ailenin diğer fertleri de çocuklarla ilgilenirken torun ya da yeğen sevgisi ile eğitim kararlılığı arasında bocalamakta ve çoğunlukla yapılan yanlışlar sonucunda çocuklarda ciddi davranış bozukluklarına varan noksanlıklar ortaya çıkmaktadır. Destek aldığınız çocuk bakıcısı, ilk anda otoriter davranışları ile dikkatinizi çeker. Daha önce çocuğunuzun hiç karşılaşmadığı pek çok detay, onun için önemli olmaya başladığında, her birey gibi çocuğunuz da zorluk karşısında tepkisini gösterecektir. Bu son derece doğal bir davranıştır. Ancak çocuk psikolojisinde uzman bir bakıcı bu konunun rahatlıkla üstesinden gelebilmektedir.

Çocuk gelişiminde önemli yapı taşları arasında yer alan duygusal gelişimi, iletişim kurabilme yeteneğinin gelişmesi, konuşma ve dil gelişimi gibi unsurlar, çocuk eğitiminde uzman, çocuk bakıcısı tarafından verilen temel eğitimlerle mümkün olmaktadır. Bu eğitimlere küçük bir örnek vermek gerekirse; günlük yaşam içerisinde hiç fark etmediğimiz kahvaltı alışkanlığı kazanılması aslında bebeklikte verilen bir eğitimin sonucudur. Çocuklarda kahvaltı alışkanlığı ile tüm gün yeterli güç ve dayanıklılığa sahip olmak, konsantrasyonlarının ve dikkatlerinin daha uzun süre etkin olarak tutulması, Öğrenme zorluğu yaşanmaması gibi önemli özellikler hep kahvaltı ile kazanılmaktadır.

Çocukların gelecekte ülkelerine faydalı bir birey olmaları ve ailelerine kazandıkları başarılarla gurur yaşatmaları, bebekken yapılan tercihlerle son derece ilgilidir. Bu konuda atılacak yanlış adımların geri dönülmez hasarlara neden olabileceği düşünülerek, çalışan anne ve babaların bakıcı desteği almaları son derece önem taşımaktadır.